De Corona Bloemen actie.

De coronacrisis raakt de hele Nederlandse samenleving, dus ook de ouderen. Ouderen maken zich zorgen om de gevolgen van de maatregelen, dreigen te vereenzamen en maken zich zorgen over hoe het verder moet. Kwetsbaarheid kan zich op allerlei manieren uiten. De ene oudere heeft bijvoorbeeld moeite met het boodschappen doen terwijl de andere oudere last heeft van vergeetachtigheid.

Het risico bestaat dat ouderen ( verder ) vereenzamen, nu Nederlanders worden opgeroepen om sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden.  Ouderen die eenzaam zijn kunnen in deze tijd hun netwerk niet verder opbouwen en veel van de contacten en activiteiten die ze wel hadden, zijn nu weggevallen. Ook zijn ouderen nu vaak extra voorzichtig uit angst om ziek te worden of anderen ziek te maken.

Ken jij in je omgeving een ouder iemand die op welke manier is geraakt door de corona crisis of een oudere die door de gevolgen van de Corona crisis zich kwetsbaar of eenzaam is voelt ? Vertel ons het verhaal. Dankzij donaties van een aantal maatschappelijk betrokken ondernemers en Stichting Actief Samenleven kunnen wij ouderen die getroffen zijn door de Corona virus een mooi boeket bloemen aanbieden. We kunnen 100 boeketten uitdelen.

Het aanmelden voor een boeket bloemen is niet meer mogelijk. Dit in verband met het bereiken van het aantal boeketten van 125.

Deze Corona Bloemen actie mogelijk gemaakt door: