Project Description

Bios opent deuren voor arme gezinnen

Voor het 7e jaar op rij opende VUE Cinema in Hoogeveen op 30 november belangeloos haar deuren voor het Bios-Sinterklaas evenement van Stichting Actief Samenleven. Zo’n 75 financieel kwetsbare gezinnen die afhankelijk zijn van de diensten van de Voedselbank, Kledingbank en de Speelgoedbank in Hoogeveen hadden zich voor dit leuke kinderfeest aangemeld.

Alle gezinnen werden flink in de watten gelegd. De film Sinterklaas en het gouden kompas werd vertoond, in de pauze van de film kwam Sinterklaas en zijn zwarte Pieten nog even om de hoek kijken, het waren dezelfde Sinterklaas en Pieten uit de speelfilm. Alle gezinnen konden in de pauze genieten van een lekker drankje, aangeboden door VUE Hoogeveen en er waren heerlijke oliebollen dankzij een donatie van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Na afloop van de film kregen alle gezinnen nog een goed gevulde tas met overheerlijke luxe boodschappen voor de gezinnen die goed van pas zouden komen in de dure december maand. De tassen konden worden gevuld dankzij een groot aantal bedrijven die boodschappen in natura hadden gesponsord.

Het evenement werd voor het 2e jaar gezamenlijk met Humanitas Zuid Drenthe, Stichting Leergeld, Stichting One en stichting de Reddende Engel gehouden onder het motto Samenwerken loont !