Project Description

Hooggeëerd Publiek bezoekt het circus evenement

Op Nationale Ouderen Dag, 4 oktober heeft Actief samenleven een drietal voorstellingen van een uur gegeven op de Markt in Hoogeveen, bestemd voor bewoners van verzorgingsinstellingen, belangenorganisaties voor ouderen en ouderenorganisaties in de dorpen van Hoogeveen en de Wolden.

De circusvoorstellingen, speciaal gericht op ouderen bevatten herkenbare muziek, kleinschalige acts en kleurrijke kostuums. De nostalgische sfeer en de mix van circus, theater en muziek namen de ruim 550 bezoekers mee terug in de tijd. Rond de markante blauw-gele tent stonden woonwagens en overige circusattributen. Circus Alexander is een klein rondreizend circus dat veelal de tent opslaat op terreinen van verzorgingstehuizen. Ouderwetse poffertjes en bekende draaiorgelmuziek maakten de trip down, memory lane compleet. De tent bood plaats aan 170 bezoeker. Daarbij zijn dertig plekken voor rolstoelgebruikers.

De drie voorstellingen waren in korte tijd volgeboekt met ouderen en hun begeleiders. Ruim 550 mensen hebben geweldig genoten van de fraaie voorstelling. Voor de bezoekers waren geen kosten aan de voorstellingen verbonden. Het project dat de stichting Actief Samenleven een kleine € 4.000.- heeft gekost, werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van € 6.500.- van motorclub MC Motorhead. Het bedrag was de opbrengst van de grote motortoertocht Pokerrun 2019. Logistiek was dit project voor Actief Samenleven een hele uitdaging. De hele dag was het een komen en gaan van 9 persoonsbussen, die de bezoekers van het circus evenement moesten ophalen en terugbrengen. Dankzij de vele vrijwilligers en garagebedrijf Wemmenhove in Zuidwolde, die belangeloos een viertal 9 persoonsbussen beschikbaar had gesteld, was allemaal weer dik in orde.

Klik op het logo om een video te bekijken