Project Description

Corona Bloemen actie 2021

Een project begint meestal met een idee. Daarna volgt een plan en uitvoering. Zo is het ook gegaan met de Corona Bloemen actie 2021. Het idee kwam van Chiel van der Zee, eigenaar van het bedrijf Media2Net Internetprofessionals uit Hoogeveen. Dit bedrijf heeft ook de website van Stichting Actief Samenleven belangeloos gemaakt.

Het idee was om bossen bloemen te brengen langs ouderen die direct of indirect getroffen zijn door de Corona pandemie, als een soort hart onder de riem.

Dankzij een viertal donaties van € 250.- van Schildersbedrijf Michel van Essen, Tapijt & Slaap Toko, Pro-Vision en Media2Net en een bijdrage van Actief Samenleven was er één dag een bedrag bijeen gebracht van € 1.300.-.

Bloemenhandel Rolf de Gier en Bloemenzaak Benfleuri leverden zo’n 130 prachtige boeketten zonder winstoogmerk.

Op de dag dat de aanmeldpagina van de Corona Bloemen actie op de website van Actief Samenleven online ging, stroomden de aanmeldingen binnen. Voor veel mensen was dit een aanleiding om vaders, moeders of opa’s en oma’s aan te melden met een motivatie en reden waarom juist dat familielid een bloemetje verdiende.

Op 24 en 25 maart zijn door vrijwilligers Leo en Adri Molendijk en Jan Dekker dan ook zo’n 45 boeketten per dag weggebracht en door het bestuur van Actief Samenleven zijn ook nog eens 40 boeketten in de buitendorpen van de Gemeente Hoogeveen weggebracht.

Veel ouderen waren erg blij verrast dankzij de Corona Bloemen actie van Stichting Actief Samenleven waarbij in sommige gevallen de emoties hoog opliepen bij de ouderen.

Het begon met een idee en dat idee is uitgegroeid tot een mooie en dankbare bloemenactie.

Leo Molendijk
Jan Dekker

Deze Corona Bloemen actie mogelijk gemaakt door: