Project Description

Dikke pret in Attractiepark Drouwenerzand

2 mei 2019. Al weken hebben ze er naar uitgekeken. Ruim 110 kinderen en zo’n 70 veelal alleenstaande ouders die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank, Kledingbank en Speelgoedbank in Hoogeveen. Het jaarlijkse dagje uit, een initiatief van Stichting Actief Samenleven uit Pesse.

Gingen de dagjes uit in de voorgaande jaren naar de attractieparken bij Wunderland Kalkar, Hellendoorn, Appelscha en Slagharen. Dicht jaar werd de keuze dichtbij huis gezocht: Attractiepark Drouwenerzand.

Met dank aan het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat bijna € 3.100.- doneerde om deze dag mogelijk te maken en een schenking van € 875.- van Stichting Bladt Charity werd het voor Stichting Actief Samenleven mogelijk om 180 entreebewijzen aan te schaffen en twee dubbeldekker bussen te laten rijden.

De dag vloog om en de kinderen genoten met volle teugen. Lekker onbeperkt genieten van ijs, limonade en heerlijke patat met allerlei snacks. Om 16.00 uur werd weer koers gezet naar richting Hoogeveen. Op het moment dat de bussen de afslag Hoogeveen namen stonden onder het talud twee bandweerauto’s te wachten om de twee bussen met zwaailichten en sirenes aan te escorteren richting ijssalon Toscana in het centrum van Hoogeveen. De twee bussen stonden op de rijstrook om alle 180 inzittenden uit te laten stappen en daarna kon de crew van Toscana aan de bak om in korte tijd 180 ijsjes te serveren. De twee bussen op de rijstrook zorgden wel wat voor overlast voor het overige verkeer. Rond 18.00 draaiden de bussen weer het stationsplein op en was er voor het bestuur van Actief Samenleven en de twee buscommandanten Harry Baalman en Frits Westenbrink, die mee waren als vrijwilliger, weer een mooie klus geklaard. Een prachtige dag waar veel kinderen met plezier op terug zullen kijken.