Project Description

Nora krijgt middag met gouden randje

Een bijzondere dag voor de 6-jarige Hoogeveense Nora. Stichting Actief Samenleven zette samen met Stefan Haaijer van Haaijer Verhuur het meisje in het zonnetje. Niet zomaar, haar broertje is ernstig ziek en alle zorg en aandacht gaat momenteel uit naar de 3 jarige Job. Daarom verdiende ze een mooie middag. Haar broertje Job is al sinds zijn geboorte ernstig ziek en van de 36 maanden dat hij leeft, heeft hij hiervan 26 maanden in allerlei ziekenhuizen moeten verblijven. De traumahelikopter landde al drie keer in de buurt om het ventje te reanimeren en 16 uur per dag is er professionele zorg in huis.

Woensdag, 17 juli was het dan zo ver. 12 vriendinnetjes waren uitgenodigd en de tuin stond vol met springkussens en prachtige kleurige ballonnen. Om 14.00 kwamen er twee grote brandweerauto’s met sirenes en zwaailichten de straat ingereden. De jonge meiden werden getrakteerd op een mooie rondrit door de gemeente met een tussenstop bij ijsboerderij Sonneclaer in Fluitenberg. Daar werd genoten van een lekkere boerenijsco.

Nadat de meiden weer bij huis waren afgezet wachtte de volgende verrassing. Professioneel goochelaar Mitch Durbank stond al klaar met zijn attributen om in een zonovergoten tuin een privé voorstelling te verzorgen. De meiden keken hun ogen uit.

Om 16.00 had Hans Tuin van het Smikkelhuus de patatjes en de snacks  warm en kon de vriendinnen-groep lekker genieten. Het was om met de woorden van Nora te spreken: “ een middag om nooit meer te vergeten. Dankzij het netwerk van Stichting Actief Samenleven was zo’n middag in hele korte tijd georganiseerd want alle ondernemers en brandweer werkten belangeloos mee. Soms is het zo eenvoudig om wat te kunnen betekenen voor een ander. Met Job gaat het anno 2020 een stuk beter!