Project Description

Meedoen, een gewoon leven leiden, met een handicap of chronische ziekte.

De Noorderbrug Hoogeveen is er voor mensen met een handicap of chronische ziekte en is specialist op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel en doofheid. Dit soort organisaties worden ook steeds meer geraakt door toenemende bezuinigingen. Hierdoor is het vrijwel niet meer mogelijk om leuke uitstapjes te maken met bewoners en cliënten uit de dagbesteding.

Op Valentijnsdag, 14 februari 2014 vierde Stichting Actief Samenleven de 1e verjaardag en hebben we gemeend iets te moeten gaan organiseren voor een groep mensen die te maken hebben met een handicap of chronische ziekte. Stichting Actief Samenleven heeft van DELA GoedeDoelenFonds een donatie ontvangen van € 1.000.- en met deze donatie gaan we op 24 mei 2014 met 60 bewoners en cliënten naar Dierenpark Emmen. Ook gaan er ruim 30 vrijwilligers mee om de mensen met een beperking te begeleiden. Dierenpark Emmen stelt de 100 toegangskaarten tegen een zeer speciale prijs beschikbaar.

Ook VMNN, uit Hoogeveen, gespecialiseerd in aangepast vervoer heeft ook een prachtig gebaar gemaakt door belangeloos 8 bussen voor aangepast vervoer beschikbaar te stellen en 8 professionele chauffeurs van VMNN stellen hun vrije zaterdag ook belangeloos ter beschikking.