Project Description

In oktober 2014 heeft Stichting Actief Samenleven voor de eerste keer de Ouderen4daagse 2014 georganiseerd voor met name ouderen in een kwetsbare en/of eenzame situatie. We hebben ons met dit project gericht op ouderen in deze doelgroep binnen de Gemeente Hoogeveen.

Wat hebben we gedaan?
In samenwerking met Stichting Welzijnswerk Hoogeveen [SWWH] en 4 thuiszorgorganisaties als Icare, Buurtzorg, de Zorgzaak en Beter Thuis Wonen is dit project tot stand gekomen. De regie en het faciliteren en uitvoeren van de wensen was in handen van Stichting Actief Samenleven.

Voor wie?
We hebben ouderen in een kwetsbare of eenzame situatie een vraag gesteld “Wat is uw lang gekoesterde wens ” Is er iets wat u altijd nog heeft willen doen maar waar u nooit aan toe bent gekomen of heeft u steeds minder contacten in uw omgeving en wordt uw netwerk steeds kleiner. Heeft u het geld niet ? Bent u niet meer zo goed mobiel of kent u niemand die met u mee kan of u kan helpen.

Via een speciaal formulier heeft Stichting Actief Samenleven in de periode van april 2014 tot en met 31 augustus 2014 111 lang gekoesterde wensen ontvangen van ouderen in een kwetsbare of eenzame situatie. Uiteindelijk zijn er maar liefst 101 wensen in vervulling gegaan.

Wanneer?
In verband met weersomstandigheden zijn een aantal wensen al in september 2014 in vervulling gegaan. Tijdens de Ouderen4daagse 2014 zijn in het weekend van 3,4 en 5 oktober 2014 alle overige wensen in vervulling gegaan. Een weekend wat aansloot op de landelijke week van eenzaamheid en Nationale Ouderendag 2014.

De Ouderen4daagse 2014 is op 6 oktober 2014 afgesloten met een feestelijke middag in Theater de Tamboer in Hoogeveen. Voor deze middag waren alle ouderen voor wie een wens in vervulling was gegaan uitgenodigd maar ook alle vrijwilligers die geholpen hebben bij het vervullen van wensen.

Dankzij donaties van het RCOAK, Sluyterman van Loo Fonds, Helene de Montigny Stichting, DELA, Stichting Bizonder en Lions Club d’rante zijn er 101 lang gekoesterde wensen van ouderen in een kwetsbare of eenzame situatie in vervulling gegaan.

De Ouderen4daagse 2015 vindt plaats op 2, 3, 4 en 5 oktober 2015 [onder voorbehoud van financiering]