Project Description

Valentijnsdag 14 februari 2013 -Valentijnsdag 14 februari 2023

Tien jaar Stichting Actief Samenleven.

Op Valentijnsdag 2013 werd Stichting Actief Samenleven notarieel opgericht door mr. Allard Slagman. De missie van de Stichting? Het bieden van hulp en ondersteuning aan de maatschappelijk zwakkeren in de samenleving onder andere middels van diverse activiteiten en projecten.

Een beknopt overzicht:

Negen jaar achter elkaar een dagje uit naar een pretpark voor met name kinderen die opgroeien in financieel kwetsbare gezinnen en hiervoor vaak afhankelijk zijn van de Voedselbank in Hoogeveen. Zo’n 1440 kinderen en veelal alleenstaande ouderen die hiervan gebruik hebben gemaakt.
Vijf jaar achter elkaar de Ouderen4daagse. Een project die in samenwerking met een aantal thuiszorgorganisaties en SWW Hoogeveen tot stand is gekomen. In één weekend zoveel mogelijk lang gekoesterde wensen van met name kwetsbare en eenzame ouderen, woonachtig binnen de Gemeente Hoogeveen in vervulling laten gaan om na afloop van het weekend op de maandag de Ouderen4daagse af te sluiten met een gezellige middag voor alle ouderen en vrijwilligers. Zo’n 410 lang gekoesterde wensen zijn in vervulling gegaan.
Acht jaar achter elkaar in december het jaarlijkse bioscoopevenement. In samenwerking met Vue Hoogeveen konden financieel kwetsbare gezinnen gratis naar de bioscoop en na afloop van de film kregen alle gezinnen een grote shopper vol met heerlijke boodschappen mee naar huis. Een kleine 480 gezinnen hebben hier gebruik van gemaakt.
In 2019 en 2021 het circus. Drie circusvoorstellingen op Nationale Ouderen Dag, een project voor met name bewoners van verzorgingstehuizen en belangenorganisaties voor ouderen. Per jaar hebben ruim 500 kwetsbare en eenzame ouderen en begeleiders genoten van de voorstellingen. In 2022 een tweedaags circusproject. Op Nationale Ouderen Dag drie voorstellingen voor ouderen en de tweede dag drie voorstellingen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Zo’n 800 bezoekers hebben deze twee dagen genoten van clowns, acrobatiek en jongleurs.
De Corona Bloemenactie. Tijdens de Corona pandemie heeft Actief Samenleven twee jaar achtereen zo’n 100 boeketten bezorgd bij mensen die direct of indirect waren getroffen door Corona, dit als een steuntje in de rug.

De tien jaar zijn omgevlogen.

Tien jaar Stichting Actief Samenleven en wie jarig is trakteert!

We gaan ter ere van het 10 jarige bestaan van Stichting Actief Samenleven 100 Valentijnsdagcadeaus weggeven. Dankzij ondernemingen als Pro-Vision AV, Autoschadeherstel bedrijf van Eeks, Tapijt & Slaaptoko, Schildersbedrijf Michel van Essen, Energielabeloptijd.nl en Stichting Actief Samenleven zit er € 1.500.- in de pot voor de Valentijnsdag cadeau-actie 2023. Het fleurig geschenk wordt verzorgd door Bloemenwinkel BenFleuri. Drukwerk voor deze actie wordt verzorgd door Ballast & Hilbrink.

Ken jij iemand die wel een fleurig geschenk verdient? Wie wil jij verrassen met een fleurig geschenk?

Meld degene dan bij ons aan en vertel ons het verhaal waarom. Dit kan zijn om een leuke of grappige reden. Kan iemand wel even een steuntje in de rug gebruiken. Misschien is er een andere reden om iemand aan te melden. Vul het formulier volledig in en vertel ons het hele verhaal.