Project Description

Op 17 augustus 2013 heeft stichting de eerste Vlieg met me Mee dag georganiseerd op het vliegveld van Hoogeveen.

Deze dag was speciaal bedoeld voor kinderen die het thuis niet makkelijk hebben door financiƫle problemen en hierdoor niet op vakantie kunnen of niet mee kunnen doen aan activiteiten die geld kosten. Speciaal voor deze kinderen heeft stichting Actief Samenleven deze dag georganiseerd. Leven in armoede veroorzaakt vaak sociaal isolement en hier wilde stichting Actief Samenleven iets aan doen!

Alle 75 deelnemende kinderen waren aangemeld door de afdeling sociale zaken van de gemeente Hoogeveen, maatschappelijk werk Hoogeveen, GGZ en de Voedselbank.

De dag werd geopend door een aantal parachutisten van de Paraclub Eelde-Hoogeveen en wethouder Ton Bargeman van de Gemeente Hoogeveen.

Ruim 10 vrijwillige piloten met vliegtuigen stonden klaar om met alle kinderen de lucht in te gaan, verder konden de kinderen genieten van de aanwezigheid van de Luchtmobiele Brigade uit Assen, Griffon uit Linde verzorgde een indrukwekkende roofvogel demonstratie, er was een springkussen, aangeboden door Haayer Verhuur. Brasserie de Vliegenier op het vliegveld heeft de kinderen lekker eten en drinken aangeboden.

Kortom de kinderen hebben een fantastische dag gehad en waar ze nog lang aan terug kunnen denken en na afloop van het evenement kregen alle kinderen een prachtig vliegbrevet, aangeboden door Multicopy in Hoogeveen.